Kako da ne ubijete nikog svojim poklonom (VIDEO)

Izvor: B92, 25.Dec.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da ne ubijete nikog svojim poklonom (VIDEO)

Britanci koji vole da se igraju s letelicama na daljinsko upravljanje od sada će morati da povedu računa kako upravaljaju svojim igračkama.

Britanske vlasti za civilno vazduhoplovstvo izdale su danas upozorenje da će osobe koje nemarno upravljaju svojim letelicama biti suočene s tužbom i velikim novčanim kaznama.

Bespilotne letelice ne mogu da se koriste u gusto naseljenim područjima, blizu ljudi ili zgrada bez zvanične dozvole.

Predviđene kazne za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kršenje tih propisa su do 5.000 funti.

Tehnologija letelica na daljinsko upravljanje je znatno unapređena, a troškovi smanjeni, pa je ovaj popularni božićni poklon medju Britancima postao mnogo pristupačniji.

Upozorenje je izdato posle više nezgoda, među kojima je i slučaj kada se jedna takva letelica približila avionu dok je sletao na londonski aerodrom Hitrou.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.