Kada su žene najopasnije?

Izvor: B92, 26.Jan.2010, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada su žene najopasnije?

Najstresnije vreme u toku dana za majke je 8,25 časova, pokazali su rezultati novog britanskog istraživanja koje je poručio proizvođač guma "Junirojal", kako bi utvrdio da li su žene tada najopasnije i za volanom.

Naučnici su konstatovali da u to doba dana žene postaju svesne da će deca zakasniti u školu, da će i one kasniti na posao i razmišljaju o hiljadu stvari koje ne smeju da zaborave dok pripremaju decu.

Pošto se, kako je pokazalo istraživanje, radi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o stresnom periodu, uznemirenost se prenosi i na decu koja postaju rastrojenija, preneli su francuski mediji.

Britanski istraživači su istakli da je 8,25 časova i vreme kada na hiljade majki seda u kola kako bi odvezle decu u školu uz istovremeni strah da će prekasno stići, tako da su manje obazrive za volanom i pod većim stresom nego obično, što utiče na saobraćajne nesreće.

Istraživanje je pokazalo da je 40 odsto žena, kada stvarno počne svoj radni dan, već pod stresom zbog saobraćaja koji su morale da "prežive".

Svaka druga žena je priznala i da izbegne najmanje tri sudara tokom godine na putu od škole gde je ostavila dete do posla, tako da se savetuje malo ranije buđenje kako bi se izbegle nesreće.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.