Kada je najbolje vreme za kupovinu?

Izvor: B92, 02.Mar.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada je najbolje vreme za kupovinu?

Kada kupiti cipele, kuću ili automobil? Kada rezervisati let, sto u restoranu ili kada otići na depilaciju voskom...Za sve što radite u životu postoji pravo vreme. Donosimo vam nekoliko saveta u koje vreme šta treba raditi.

Cipele je najbolje kupovati kasno poslepodne, kaže doktor Majk Onil, jer tada su noge natečene od hodanja i nema šanse da kupite premale cipele. Za kupovinu automobila odlučite se poslednjeg radnog dana u mesecu ili tromesečju kada su prodavači automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očajni i nude posebne akcije kako bi i sami zaradili svoj bonus zbog prodatog auta.

Kupovinu namirnica najbolje je obaviti u sredu jer je tada najmanja gužva i potrošićete dvostruko manje vremena nego ako izaberete neki drugi dan. Subotom je najveća gužva u tržnim centrima, a nedelja je poprilično napeta upravo zbog skraćenog radnog vremena.

Najjeftiniji letovi nude se u utorkom i četvrtkom i to jako rano ujutro ili kasno uveče, smatraju na portalu cheapflightsfinder.com. Ako većinom letite vikendom, probajte da rezervišete let od subote do ponedeljka, umesto od petka do nedelje.

Što se tiče vežbanja, u idealnom svijetu najbolje bi bilo da vežbate popodne ili predvečer. Tada je telo najfleksibilnije, a vaša pozornost i tonus mišića je na vrhuncu. Termin kod doktora najbolje je organizovati za poslepodne jer ujutro (naročito ponedeljkom) lekari su zatrpani pacijentima koji dolaze na hitan pregled.

Depilaciju nogu voskom najbolje je obaviti prepodne, odnosno ujutro, smatra doktor Džim Voterhaus, jer noću telo opušta prirodne opijate u krvne žile, pa ste ujutro manje osetljivi na bol. Idelano vreme za odlazak u krevet je 22 časa, a još važnije je držati se rutine. Najbolje vreme da se naspavate je između 23 i 7 sati ujutro.

Izvor: Večernji.hr

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.