Juče je bio jedan od najvrelijih dana otkako se mere temperature

Izvor: B92, 24.Jul.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juče je bio jedan od najvrelijih dana otkako se mere temperature

Temperature u Kuvajtu dostigle su 54 stepena Celzijusa, čime je četvrtak postao drugi najtopliji dan od kako se vrše merenja u celom svetu.

Neverovatna vrućina zabeležena je u Mitribahu u Kuvajtu.

Juče je bilo vrelo i u Iraku gde se živa pela na 53,9 podeoka, a predviđa se da će i danas temperature prelaziti 45 stepeni u Basri i Bagdadu.

Inače, prema Ginisovoj knjizi rekorda, najviša temperatura u istoriji merenja zabeležena je u Grinlend Ranču >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Dolini smrti u Kaliforniji – 56,7 stepeni Celzijusa.

Pre toga je 90 godina rekord držala temperatura u El Aziziji u Libiji – 58 stepeni Celzijusa, ali je kasnije diskvalifikovana zbog nepravilnosti u merenjima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.