Još jedna zemlja počinje da kažnjava pripadnike LGBT zajednice

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 20:41

Još jedna zemlja počinje da kažnjava pripadnike LGBT zajednice

Belorusija je pripremila nacrt zakona kojim se kažnjava ''promovisanje netradicionalnih odnosa'', a koji se odnosi na LGBT odnose,

Kako dalje prenosi Rojters, državni tužilac Belorusije Andrej Šved je pred poslanicima rekao da je pripremljen predlog zakona kojim se uspostavlja administrativna odgovornost za promovisanje ''nenormalnih odnosa, pedofilije i dobrovoljnog odbijanja da se imaju deca'', dodajući da je nacrt zakona u proceduri usvajanja.

Homoseksualnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dekriminalizovana u Belorusiji 1994. godine, ali u toj zemlji nisu priznati istopolni brakovi i nisu dozvoljene Parade ponosa.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko javno je ismevao pripadnike LGBT populacije, nazivajući gej muškarce ''perverznjacima'' i ''krajnje odvratnim''.

Zakon o anti-gej propagandi usvojen je u Rusiji 2013. godine i prema njemu je zabranjeno javno izražavanje načina života pripadnika LGBT populacije. Prošlog decembra Vrhovni sud Rusije zabranio je ono što je nazvano "međunarodnim LGBT društvenim pokretom", označivši ga kao ekstremističku organizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.