Jeli kokice, gledali filmove i psovali tokom predstave: Problem nisu deca, već roditelji VIDEO

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 14:37

Jeli kokice, gledali filmove i psovali tokom predstave: "Problem nisu deca, već roditelji" VIDEO

Problem nisu deca, problem su roditelji. To je direktorka Puls teatra iz Lazarevca rekla pred prepunim gledalištem, izrevoltirana ponašanjem tokom pozorišnog festivala, a njene reči komentarišu se širom Srbije.

Direktorka Puls teatra Ivana Nedeljković je privukla veliku pažnju svojim videom koji je vrlo brzo postao viralan na mrežama. Ona je bila gost emisije "Jutro" gde je pokušala da odgovori na pitanja kakvo vaspitanje pružamo današnjoj deci i da li se i u "hramovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kulture" neki ponašaju kao da nasamo listaju trač rubrike na svojim telefonima?

Podsetimo, ona je u obraćanju roditeljima poslednjeg dana 9. Pozorišnog ringišpila u Lazarevcu vidno izrevoltirana ponašanjem drugih pokušala da dopre do ljudi i učini nešto dobro.

"Dragi roditelji, Lazarevčani, u pozorište se ne ulazi sa kokicama, remetite izvođača i publiku koja želi da uživa u predstavi", rekla je između ostalog.

Prema njenim rečima, njoj se javljaju čak i iz Evropske unije, te ona ne može da isprati sve poruke koje joj stižu.

"Ja sam to ciljano uradila jer sam posmatrala prethodna tri dana. Bila sam šokirana time ko sve dovodi decu u pozorište, to se nikad ranije nije dogodilo. Kodeksi i pravila nikako nisu uspostavljeni", započela je Ivana.

Roditelji su dovodili decu tako što im za vreme predstave puste film na telefonu, jedu kokice, a dežurne glumce je publika čak i psovala.

"Pozorište je postalo neka vrsta poligona za iživljavanje. Roditelji odvedu samo dete na festival ili pozorište, ne bave se njime. Pojedine učiteljice su plakale dok sam se ja obraćala, ja sam samo pomislila šta li sve proživljavaju ti prosvetni radnici", istakla je ona.

Moramo svi doprineti da nam bude bolje, te je zbog toga važno da svi krenu od sebe i prespitaju gde tačno greše.

"Čitala sam izveštaje svojih zaposlenih nakon svake predstave i samo sam publici podnela izveštaj o tome šta se događalo prethodnih dana. Tu je bio jedan mali stampedo, bilo je gaženja čak i preko sopstvene dece, opšte nepoštovanje hrama kuture. I to nije problem samo Lazarevca, javljale su mi se brojne kolege, pa čak i iz Nemačke", dodala je Nedeljković.

Opširnije o ovoj vesti pogledajte u video-prilogu ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.