JEFTINO I EFIKASNO: Napravite sami omekšivač za veš!

Izvor: BKTV News, 31.Avg.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEFTINO I EFIKASNO: Napravite sami omekšivač za veš!

Ako ste rešili da „oporavite“ kućni budžet i uštedite na nekim sitnicama, ovo je prava stvar za vas! Napravite sami omekšivač za veš sa mirisom po želji!

Primene belog sirćeta (razblažena sirćetna kiselina 9%) u domaćinstvu su brojne i veoma korisne, a jedna od najpoznaitjih je svakako to što efikasno zamenuje kupovni omekšivač za veš, naravno uz još neke dodatke. Vašem vešu daće svežinu i istaći će miris deterženta, dok će njegov sopstveni miris u >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << toku pranja potpuno ispariti. Ipak, treba istaći da belo sirće nikako ne smete mešati sa izbeljivačem.
Donosimo vam jedan od najjednostavnijih i najpovoljnijih recepata za domaći omekšivač za veš.
Sastojci:
- šoljica regenatora za kosu (može i najjeftiniji)
- 3 šoljice tople vode
- jedna šoljica belog sirćeta
- nekoliko kapi eteričnog ulja po želji (lavanda, ruža, narandža…)
Priprema:
Šoljicu balzama za kosu sipajte u veću posudu, pa postepeno dodajte toplu vodu, neprestano mešajući dok se sastojci lepo ne sjedine. Zatim dodajte i šoljicu belog sirćeta i nekoliko kapi eteričnog ulja. Mešavinu čuvajte u zatvorenoj posudi (lepa teglica će dobro poslužiti). Za svako pranje koristite 1/4 šoljice.
Izvor: pressonline.rs
The post JEFTINO I EFIKASNO: Napravite sami omekšivač za veš! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.