Izgubljeni kontinent „Velika Adrija“ pronađen ispod Evrope

Izvor: OkRadio.rs, 24.Sep.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgubljeni kontinent „Velika Adrija“ pronađen ispod Evrope

Istraživači su otkrili skriveni kontinent na Zemlji, ali to nije Atlantida. Pronašli su ga dok su rekonstruisali evoluciju složene geologije mediteranskog basena, koja se uzdiže planinskim lancima i uranja u mora od Španije do Irana. Kontinent se zove Velika Adria. Veličine je Grenlanda i odcepila se od Severne Afrike, a sakrila se pod južnu Evropu pre oko 140 miliona godina.   „Zaboravite Atlantidu“, rekao je Duve Van Hinsbergen, autor studije i profesor globalne tektonike i paleogeografije na Univerzitetu Utrehtu.   Ne shvatajući to, ogroman broj turista godišnje provodi godišnji odmor na izgubljenom kontinentu Velika Adrija.   Studija je objavljena ovog meseca u časopisu "Gondwana Research".  Istraživanje evolucije...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Velika Adrija - naučnici pronašli izgubljeni kontinent ispod Balkana

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2019, 11:22

Izgubljeni kontinent je veličine Grenlanda i odcijepio se od Sjeverne Afrike, a sakrio pod južnu Evropu prije oko 140 miliona godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.