Izbegnite višak kilograma tokom praznika

Izvor: B92, 22.Dec.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbegnite višak kilograma tokom praznika

Tokom praznika koji se proslavljaju krajem godine bolje je pokušati održati telesnu težinu nego skidati kilograme, savetuje britanska nutricionistkinja Džuli Redfern.

Da bi se to postiglo, Redfernova preporučuje da se pre polaska na gozbu nešto pojede, da se kasnije zbog gladi ne bi uzimala preterana količina hrane, a dobro je i udaljiti se od prostora gde se nalazi hrana, kako bi se izbeglo iskušenje.

Ona savetuje i da se kontroliše količina hrane u tanjiru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da se tokom proslave jede jednom, a ne cele večeri. Grickanje za stolom jedan je od načina za brzo gomilanje kalorija, tako da je bolje uzeti jedan tanjir s kalorijski uravnoteženim namirnicama.

Redfernova ističe i da bi trebalo izbegavati pića s većom količinom kalorija i više se usmeriti tokom tih prazničnih susreta na razgovor i razne aktivnosti sa članovima porodice i prijateljima nego na hranu, preneli su francuski mediji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.