Iz slavina u Alberti potekla roze voda (VIDEO)

Izvor: B92, 09.Mar.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz slavina u Alberti potekla roze voda (VIDEO)

Kada je Šona Vilkinskon u sredu otvorila slavine kako bi napunila kadu da okupa ćerkice, bila je iznenađena roze bojom vode.

Uplašila se za zdravlje svoje porodice. I u kuhinji Viki van Zanten ista situacija, u sudoperu se slivala roze voda. Iz svih slavina u kanadskom gradu Onovaj u Alberti, tog dana tekla je ružičasta voda.

Gradonačelnik Dejl Krasnov rekao je da je voda bezbedna i da stanovništvo nije bilo u opasnosti. Objasnio je da grad jednom nedeljno ispira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << filtere u postrojenju za prečišćavanje vode, pomoću kalijum permanganata i ta hemikalija je obojila vodu.

Pretpostavlja da se možda ventil zaglavio u toku pranja i otpustio hemijsko jedinjenje u rezervoar iz kojeg se distribuira voda u tom gradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.