Italijanka tužila tvorce Pepe Praseta

Izvor: B92, 17.Nov.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanka tužila tvorce "Pepe Praseta"

Jedna Italijanka tuži studio koji stoji iza dečjeg crtanog filma “Pepa Prase”, jer tvrdi da joj je jedan od njihovih likova “narušio ugled”.

Naime, Gabriela Capra (40) iz Peruđe kaže da je ismevaju kolege i prijatelji zbog lika u crtaću koji se zove Gabrijela Koza (Capra na italijanskom znači koza).

Kapra sada zahteva odštetu od čak 100.000 evra.

Pepu Prase stvorio je britanski studio Estli Bejker Dejvis, ali je priča o prasetu i njenim prijateljima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postala poznata u celom svetu.

U nedavnoj epizodi porodica Prase posećuje Italiju i sreće se sa porodicom Koza. Pepa se zbližava sa Gabrijelom Kozom, koja se u italijanskoj verziji zove Gabriella Capra.

Gabrijela iz stvarnog života kaže da je od kad je ta epizoda emitovana postala predmet podsmevanja u svom okruženju i zato je tužila studio preko grupe za zaštitu potrošača u Milanu.

Osnova tužbe je to što crtani “Pepa Prase” nema disklejmer o tome da su “sve sličnosti sa stvarnim ljudima slučajne”.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tužila tvorce Pepe Praseta

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2014

Jedna Italijanka tuži studio koji stoji iza dečjeg crtanog filma "Pepa Prase", jer tvrdi da joj je jedan od njihovih likova "narušio ugled"...Naime, Gabriela Capra (40) iz Peruđe kaže da je ismevaju kolege i prijatelji zbog lika u crtaću koji se zove Gabrijela Koza (Capra na italijanskom znači...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.