Indija: Golub pismonoša završio u pritvoru

Izvor: B92, 03.Okt.2016, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Golub pismonoša završio u pritvoru

Indijska policija pritvorila je u blizini indijsko-pakistanske granice goluba pismonošu kod kojeg je pronašla preteće pismo iz Pakistana, saopštile su danas indijske vlasti.

Golub je nosio pismo napisano na urdu jeziku, zvaničnom jeziku Pakistana, a uhvatila ga je indijska granična policija u gradu Patankotu, u indijskom delu Pendžaba. Ptica je sinoć smeštena u pritvor, a snage bezbednosti su utvrdile da je u pismu premijeru Narendri Modiju poslata poruka "Modi, mi više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nismo isti ljudi kao 1971. godine".

Tom porukom aludira se na 1971, poslednju godinu otvorenog rata između Indije i Pakistana i otcepljenje njegovog istočnog dela, koji je kasnije postao nezavisna država Bangladeš.

Pismo je potpisala džihadistička grupa Laškar-e-Taiba, odgovorna za teroristički napad u Bombaju 2009, a policija je navela da je poruku "shvatila veoma ozbiljno". Golub će ostati u pritvoru do okončanja istrage, a to nije prvi slučaj hapšenja ptice uhvaćene u špijunaži za račun Pakistana.

Taj incident usledio je u jeku pojačanih tenzija između Indije i Pakistana zbog spora oko himalajske oblasti Kašmir.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJOPASNIJI ŠPIJUN: Golub u pritvoru u Indiji zbog pretećeg pisma iz Pakistana

Izvor: Kurir, 03.Okt.2016

...Golub je nosio pismo napisano na urdu jeziku, zvaničnom jeziku Pakistana, a uhvatila ga je indijska granična policija u gradu Patankotu, u indijskom delu Pendžaba..Ptica je sinoć smeštena u pritvor, a snage bezbednosti su utvrdile da je u pismu premijeru Narendri Modiju poslata poruka "Modi,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.