Ilon Mask upozorava: Ovo je opasnije od nuklearnog oružja

Izvor: B92, 07.Apr.2018, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilon Mask upozorava: "Ovo je opasnije od nuklearnog oružja"

Ilon Mask je odlučan da unapredi svet uz pomoć tehnologije bez obzira na sve.

Odlučan je da istraži Sunčev sistem i putovanja do Marsa, a skoro je sagradio ogromnu solarnu bateriju koja napaja dobar deo Australije koji je prethodno mučio muke sa strujom.

Ipak, postoji jedna stvar u koju ne želi da investira ni on sam, ali ni ostatak sveta, a to je veštačka inteligencija.

Oduvek je imao stav da je veštačka inteligencija opasnija od nuklearnog oružja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sada je izneo još jedno mišljenje na tu temu.

Naime, Mask se pojavljuje u novom dokumentarcu režisera Krisa Pejna „Do You Trust This Computer?“ u kojem se istražuju potencijalne opasnosti koje bi veštačka inteligencija mogla da donese svetu.

Mask insistira da svaki vid veštačke inteligencije koji bi stvorila neka vlada bi automatski postao „besmrtni diktator od kog nikada ne možete pobeći“.

“To je veoma važna tema. Uticaće na naše živote na način na koji ne možemo trenutno da zamislimo“, rekao je.

Pogledajte trejler.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

lon Mask upozorava na opasnost veću od nuklearnog oružja

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2018

Ilon Mask je odlučan da unapredi svet uz pomoć tehnologije bez obzira na sve...Odlučan je da istraži Sunčev sistem i putovanja do Marsa, a skoro je sagradio ogromnu solarnu bateriju koja napaja dobar deo Australije koji je prethodno mučio muke sa strujom...Ipak, postoji jedna stvar u koju ne želi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.