Igra prestola u Evropi: Milenijum u tri minuta

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igra prestola u Evropi: Milenijum u tri minuta

Turbulentna istorija Evrope tokom poslednjeg milenijuma obuhvatila je mnogo revolucija i ratova, a svi su zabeleženi u interesantnom videu koji traje svega tri minuta.

Od Krstaških pohoda do modernog doba, granice na mapi Evrope mnogo puta su pomerane i govore o usponima i padovima naroda, stvaranju velikih carstava, a zatim rasparčavanju na male države.

Snimak prikazuje poslednjih 1.012 godina na mapi Evrope.

Napravio ga je Frenk Rid, tvorac Historical Atlasa.

Pogledajte kako izgleda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Igra prestola u Evropi: Milenijum u tri minuta

Izvor: B92, 18.Sep.2013

Turbulentna istorija Evrope tokom poslednjeg milenijuma obuhvatila je mnogo revolucija i ratova, a svi su zabeleženi u interesantnom videu koji traje svega tri minuta...Od Krstaških pohoda do modernog doba, granice na mapi Evrope mnogo puta su pomerane i govore o usponima i padovima naroda, stvaranju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.