Hrvatica odbrusila mužu – zbog psovke završila u pritvoru

Izvor: B92, 27.Okt.2021, 16:44

Hrvatica odbrusila mužu – zbog psovke završila u pritvoru

Prema presudi, Gabi je prošlog septembra oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području "počinila psihičko nasilje u porodici nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloletne dece na način da mu je rekla: "Puši k…", što je kod muža izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva".

Nakon porodične svađe, Gabi (50) je rekla mužu da "puši k…", a on ju je snimio telefonom i prijavio. Ubrzo je zbog toga prenoćila u policiji, a osuđena je i na 45 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvora uslovno.

Žena, inače udata i majka troje dece sa završenim fakultetom, priznala je kako je mužu rekla da "puši k…", ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao telefonom bez njenog znanja i odobrenja.

"Deca nisu bila prisutna. Znam da sam pogrešila i da nisam to trebala da kažem, ali on je mene vređao i ja sam samo odgovorila. Ali, deca to nisu čula", rekla je na sudu.

U braku su, kaže, 20 godina, a problemi su nastali kad ju je muž pre dve-tri godine optužio da ima ljubavnika te ju je pratio i prisluškivao njen telefon i njoj je zaista više toga dosta.

Suprug, inače bivši policajac i sadašnji radnik obezbeđenja, ranije je osuđen za porodično nasilje nakon što ga je žena prijavila za sličan slučaj. Priznao je da je ženu tog dana snimio kako mu govori "puši k…" te je odmah otišao u policiju kako bi protiv nje podneo prijavu.

"Vređanje i provociranje od strane supruge u ovih godinu i po sastojalo se u tome da ne prođu ni dva dana, a da supruga ne kaže: Vas četvoro ste debili, neradnici i bitange", rekao je Ivan na sudu.

"Debili nisam rekla", ubacila se u sudnici Gabi.

"Isto tako supruga meni govori da sam krpelj i da sam gori od krpelja jer krpelj se napije krvi i otkine. I govori mi svakodnevno pred decom da sam "pripizdek". Ja njoj nisam rekao da je glupa glupača.

"Ja sam osuđen da sam se nasilnički ponašao prema supruzi, ali sam uložio žalbu i to nije konačno. Nakon toga, zbog posla dobro pazim da opet ne kažem nešto i završim na sudu", zaključio je suprug Ivan.

Nakon te svađe više ne žive zajedno, otkrio je muž na kraju. Presuda je nevažeća i Gabi na nju može da se žali. Inače, Gabi dosad nikad nije prekršajno kažnjavanja za nasilje u porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.