Gde treba držati kečap – u frižideru ili van njega?

Izvor: Telegraf.rs, 08.Feb.2017, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde treba držati kečap – u frižideru ili van njega?

Postoji nekoliko namirnica koje gotovo svi mi imamo u kući - majonez, senf i kečap. Iako prve dve uvek držimo u frižideru, iz nekog razloga, ljudi misle da bi kečap trebalo držati u ostavi.

Međutim, da li su u pravu?

Verovali ili ne, greše.

Kečap treba držati u frižideru - uvek - evo i zašto.

Foto-ilustracija: Foter/torbakhopper

Stručnjaci tvrde da kečap više ne sadrži konzervans natrijum benzoat i ima mnogo manje soli u sebi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nego ranije.

Zbog znatno manjeg prisustva ovih konzervanasa veoma je važno da ga držimo u frižideru.

Drugim rečima, so je prirodan konzervans, a pre nekoliko godina u kečapu je bila prisutna u znatno većim količinama i zbog toga smo mogli da ga držimo van frižidera. Sa druge strane, danas bi trebalo da ga držimo u frižideru kako bi trajao duže.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.