Izvor: Telegraf.rs, 08.Feb.2017, 13:23 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Gde treba držati kečap – u frižideru ili van njega?
Postoji nekoliko namirnica koje gotovo svi mi imamo u kući - majonez, senf i kečap. Iako prve dve uvek držimo u frižideru, iz nekog razloga, ljudi misle da bi kečap trebalo držati u ostavi.
Međutim, da li su u pravu?
Verovali ili ne, greše.
Kečap treba držati u frižideru - uvek - evo i zašto.
Foto-ilustracija: Foter/torbakhopper
Stručnjaci tvrde da kečap više ne sadrži konzervans natrijum benzoat i ima mnogo manje soli u sebi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nego ranije.
Zbog znatno manjeg prisustva ovih konzervanasa veoma je važno da ga držimo u frižideru.
Drugim rečima, so je prirodan konzervans, a pre nekoliko godina u kečapu je bila prisutna u znatno većim količinama i zbog toga smo mogli da ga držimo van frižidera. Sa druge strane, danas bi trebalo da ga držimo u frižideru kako bi trajao duže.
(Telegraf.rs)