Fanovi Prodidžija menjaju crnu statistiku: Svi da pamte Kit Flinta

Izvor: B92, 07.Mar.2019, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fanovi Prodidžija menjaju crnu statistiku: Svi da pamte Kit Flinta

Ovo je najbolji način da Kitovu sudbinu vinemo u mejnstrim i vrh pop-kulture", poručili su fanovi.

Fanovi "Prodidžija" pokrenuli su kampanju da legendarna pesma tog benda "Firestarter" ponovo bude "broj jedan", a povodom smrti frotmena Kita Flina, preneo je NME.

U njegovu čast, fanovi su otpočeli Fejsbuk kampanju ohrabrajući ljude da slušaju i kupe pesmu "Firestater", kako bi ona opet dospela na prvo mesto slušanosti i prodaje.

"Moramo da podignemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svest o mentalnom zdravlju i suicidu. Samoubistvo je najčešći razlog smrti muškaraca mlađih od 45 godina i to mora da se promeni.

Kit Flin izvršio je samoubistvo i preminuo 49. godini.

Prodidži se prvi put pojavio na andergraund rejv sceni početkom devedesetih i ubrzo nakon toga doživeo veliku popularnost i postao poznat u celom svetu. Neke od njihovih najpopularnijih pesama su "Charly", "Out of Space", "No Good (Start the Dance)", "Voodoo People", "Firestarter", "Breathe", "Girls" i "Smack My Bitch Up"...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.