FOTO: Ostavio vezanog psa sa stvarima na železničkoj stanici

Izvor: Radio 021, 08.Jan.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Ostavio vezanog psa sa stvarima na železničkoj stanici

Škotsko udruženje za zaštitu životinja SPCA u potrazi je za osobom koja je psa rase šar pei zavezala na povocu na železničkoj stanici i ostavila ga.

Pored psa nalazio se kofer sa njegovim stvarima, uključujući igračke, jastuče, hranu i posude za hranu, a inspektor Stjuart Tejlor rekao je da je pas pod imenom Kai čipovan i bilo je moguće doći do vlasnika.

Međutim, vlasnik je objasnio da je psa prodao još 2013. godine putem interneta, ali nije znao adresu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << novog vlasnika.

"Ovaj slučaj nam pokazuje koje su opasnosti prodaje psa putem interneta. Dešava se da ljubimce kupe osobe o kojima ništa ne znate, a samim tim ne možete znati kako će se prema životinji ponašati. Iako je Kai ostavljen sa svojim stvarima, ovo i dalje predstavlja okrutan način oslobađanja od odgovornosti i identifikovaćemo odgovornu osobu", rekao je Tejlor i pozvao sve koji imaju neku informaciju da se jave udruženju SPCA.

Kai ima oko dve godine i mirne je naravi, a SPCA će brinuti o njemu dok ga ne udome.

Ostavljanje životinje je krivično delo u Škotskoj i svako ko to učini više nikada ne može da drži životinju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.