Ema Votson u aferi Panamski papiri

Izvor: B92, 12.Maj.2016, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ema Votson u aferi "Panamski papiri"

Britanska glumica Ema Votson našla se u bazi podataka koja sadrži informacije o aferi "Panamski papiri". Pronašli su je istraživači i posmatrači koji su pretraživali bazu podataka, a tiče se afere izbegavanja plaćanja poreza.

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) na svojoj internet-stranici u ponedeljak uveče objavio je podatke o više od 200.000 subjekata. Baza podataka sadrži informacije o firmama, fondacijama i korisnicima koji se nalaze na spisku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ofšor kompanija.

Portparol Eme Votson je potvrdio da je 26-godišnjakinja na listi ofšor kompanija. Međutim, dodao je da ona nema nikakvu dobit na porez ili monetarnu prednost. Umesto toga, izjavio je kako je sve bilo za njene privatne potrebe.

"Ema, kao i mnogi pojedinci njenog nivoa i statusa, uspostavili su ofšor kompaniju isključivo zarad zaštite njene anonimnosti i sigurnosti", naveo je portparol u svom sapštenju.

Dodao je kako je svoj postupak opravdala potrebom zaštite anonimnosti koju nije imala poslujući u Velikoj Britaniji.

Dokumenti prikupljeni tokom poslednjih godina ukazuju na upletenost više od 140 svetskih političara i biznismena, uključujući premijere Islanda i Pakistana, predsednika Ukrajine i kralja Saudijske Arabije, u aferu Panamski papiri.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I zvezda "Harija Potera" u aferi "Panamski papiri"

Izvor: Vesti-online.com, 12.Maj.2016

Britanska glumica Ema Votson našla se u bazi podataka koja sadrži informacije o aferi "Panamski papiri". Pronašli su je istraživači i posmatrači koji su pretraživali bazu podataka, a tiče se afere izbegavanja plaćanja poreza...Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) na svojoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.