Dž. K. Rouling u središtu rasprave o ženskom orgazmu

Izvor: B92, 06.Avg.2016, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dž. K. Rouling u središtu rasprave o ženskom orgazmu

Dž. K. Rouling upletena je u čudnu debatu na društvenim mrežama koja se tiče ženskog orgazma.

Početkom ove nedelje naučnici su objavili da su konačno rešili misteriju ženskog orgazma, za kog se dugo mislilo da nema nikakvu reproduktivnu funkciju.

Prema njihovom mišljenju, pre više miliona godina, orgazam je podsticao ovulaciju kod ženki sisara. Iako su žene evoluirale tako da proizvode jajne ćelije i bez orgazma, ispostavio se da se u njihovom organizmu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dalje nalaze hormoni njihovih predaka.

Međutim, to objašnjenje nije zadovoljilo Rouling, koja smatra da je jedna od ključnih funkcija orgazma – čisto zadovoljstvo.

“Pa da, mogućnost da ćete iz svoje vagine istiskivati četiri kilograma težak objekat, treba da bude dovoljan motiv da imate seks”, napisala je ona reagujući na članak u “New York Times” pod naslovom: “Naučnici razmišljaju o evolutivnoj misteriji: Ženskom orgazmu”.

Rouling je podržalo na hiljade pratilaca, a mnogi su sugerisali da je većina istraživača verovatno muškog pola.

Rouling (51) čak je ušla u raspravu s jednim tviterašem o carskom rezu.

Međutim, američka naučnica dr Mihaela Pavličev koja je učestvovala u studiji, prokomentarisala je da je Rouling trebalo da pročita njihov rad, pre nego što ga komentariše.

“Naš rad govori o evolutivnom poreklu ženskog orgazma, mnogo pre nego što su se rađale ‘bebe od četiri kilograma’, štaviše pre nego što su postojali savremeni ljudi”, rekla je ona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dž. K. Rouling u središtu rasprave o ženskom orgazmu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2016

Dž. K. Rouling upletena je u čudnu debatu na društvenim mrežama koja se tiče ženskog orgazma...Početkom ove nedjelje naučnici su objavili da su konačno riješili misteriju ženskog orgazma, za kog se dugo mislilo da nema nikakvu reproduktivnu funkciju...Prema njihovom mišljenju, prije više...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.