Dva miliona ptica selica završilo na trpezi

Izvor: B92, 09.Mar.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva miliona ptica selica završilo na trpezi

Više od dva miliona ptica selica ubijeno je prošle godine na Kipru kako bi bile poslužene kao delikates u lokalnim restoranima, saopštilo je danas kiparsko društvo za zaštitu ptica.

Prošlogodišnji podaci ukazuju na dosad najgori pomor ptica od kada je pre 10 godina počelo njihovo praćenje, navodi se u saopštenju kiparskog ogranka međunarodne organizacije Bird Life.

Kirap se nalazi na glavnom putu ptičjih seoba između Evrope i Afrike. Svakog proleća i jeseni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na hiljade ptica - mahom ptica pevačica, od crnoglave grmuše do crvendaća, bivaju žrtve lovokradica.

Ptice se hvataju mrežama ili lepkom, a služe se pečene ili u salamuri.

Iako je njihov lov zabranjen, kiparske vlasti tek treba da sprovedu široki plan borbe protiv lovokradica, navodi se u saopštenju organizacije Bird Life, prenosi Rojters.

foto: flickr.com/mandy_turner

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dva miliona ptica selica završilo u loncu

Izvor: Radio 021, 09.Mar.2015

Više od dva miliona ptica selica ubijeno je prošle godine na Kipru kako bi bile poslužene kao delikates u lokalnim restoranima, saopštilo je danas kiparsko društvo za zaštitu ptica...Prošlogodišnje brojke ukazuju na dosad najgori pomor ptica od kada je pre 10 godina počelo njihovo praćenje,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.