Dugin eukaliptus, jedan od najzanimljivijih prirodnih fenomena

Izvor: B92, 11.Dec.2016, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugin eukaliptus, jedan od najzanimljivijih prirodnih fenomena

Eukalyptus deglupta jedino je drvo eukaliptusa koje potiče sa severne Zemljine hemisfere.

Dugin eukaliptus poreklom je sa sa Filipina, a danas se može naći i na Havajima, u Kaliforniji, Teksasu i Floridi, piše Biznis insajder.

U svojim rodnim prašumama može da naraste do 75 metara visine, i upravo ga tamo krase najživopisnije boje. Van tropskih oblasti, ovo drveće je upola niže, a njegove boje znatno zagasitije.

Kada prvi put odbaci koru, ispod nje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkriva jarko zelenu boju. Kako stare, ove ‘trake’ poprimaju plavu, narandžastu, purpurnu i bordo boju, dajući eukaliptusu njegov specifičan izgled. Iz tog razloga nije ni čudo što ga mnogi smatraju jednim od najlepših stabala na svetu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Eukaliptus duginih boja - jedna od najlepših prirodnih pojava

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2016

Eukalyptus deglupta jedino je drvo eukaliptusa koje potiče sa severne Zemljine hemisfere...Dugin eukaliptus poreklom je sa sa Filipina, a danas se može naći i na Havajima, u Kaliforniji, Teksasu i Floridi, piše "Biznis insajder"...U svojim rodnim prašumama može da naraste do 75 metara visine, i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.