Đorđo Armani: Žene siluju modni dizajneri

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđo Armani: "Žene siluju modni dizajneri"

Đorđo Armani je govorio o tome kako su žene žrtve modne industrije koja nameće kako treba biti obučen.

"Kažemo da su silovane iza ćoška, ali žene siluju modni dizajneri", rekao je italijanski modni dizajner i dodaje da žene mogu da budu silovane na mnogo različitih načina .

"Možete je gurnuti pod stepenice, ili joj nametnuti kako nešto da obuče, za mene i jedno i drugo je silovanje žene", rekao je Armani na nedelji mode u Milanu.

On je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su žene ubeđene da su polugole privlačne i da su novom haljinom postale moderne i da takvo njihovo razmišljanje pruža mogućnost modnoj industriji da se "igra" ženama.

Mnogi strani mediji su smatrali da je "eksploatacija" žena prigodniji izraz od reči "silovanje" i da je dizajner to učinio samo kako bi istakao ono što mu se ne dopada u svetu mode, piše britanski "Metro".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.