Dirljivo spasavanje ustreljenog slona (VIDEO)

Izvor: B92, 06.Okt.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dirljivo spasavanje ustreljenog slona (VIDEO)

Ubijanje slonova u Keniji predstavlja jedan od većih problema. Na svu sreću, veterinarske ekipe uspele su da spasu ovog ustreljenog slona.

Divna, gigantska životinja prošlog meseca ustreljena je u Keniji, ali na svu sreću, veterinarski tim organizacije „Vajldlajf trast“ primetio ju je na vreme i uspeo je da organizuje brzu akciju spasavanja.

„U ovom slučaju slon je imao veoma vidljivu ranu na nozi, a veterinari su morali da se pobrinu da je što brže saniraju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako se otrov ne bi dalje širio“, objašnjava Dejvid Šeldrik, direktor organizacije „Vajldlajf trast“.

„Što se tiče drugih slonova, mnogi od njih ne dobiju pomoć na vreme, a ovakva smrt može biti veoma bolna. Može trajati satima, nedeljama, pa čak i mesecima, zavisno od toga koliko je otrov svež, gde je slon ustreljen i koliko duboko je u njegovo telo prodrla strelica“, dodaje on a prenosi "Dejli telegraf".

Lovokradice i prodaja slonovače veliki su problem u Keniji, ali i u celoj Africi, upozorava Šeldrik, a ubijanje uz pomoć otrovnih strelica samo je jedan od brojnih načina na koje ljudi ubijaju ove divne životinje.

Ipak, u ovom slučaju slon je uspeo da se oporavi, a snimak na kojem se vidi kako pobedonosno ustaje na svoje noge zaista je neprocenjiv.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.