Dečak koji nije mogao da izrazi emocije

Izvor: B92, 19.Jul.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak koji nije mogao da izrazi emocije

Lorkan Dilon je sedmogodišnjak koji pati od anksioznosti zbog koje nije u stanju da izrazi svoja osećanja, a teško komunicira sa učiteljima i drugovima u školi.

Zbog retkog stanja dečaku je veoma teško da pokaže ljubav i privrženost prema svojoj porodici, međutim kada mu je majka kupila mačku, Lorkan je dospeo u (za njega) potpuno novu situaciju, piše Daily Mail.

Lorkan i njegov kućni ljubimac su protekle dve godine nerazdvojni, a zahvaljujući mački Džesi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sedmogodišnjak je prvi put u svom životu u stanju da kaže "volim te".

"Džesi je napravila ogromnu promenu u Lorkanovom životu, a otkako je imamo, postiže sjajne rezultate u školi", rekla je dečakova majka.

Mačka je toliko pomogla dečaku da se oslobodi, tako da je počeo da komunicira i sa ljudima koje ne poznaje, čak je počeo da čita pred jednim učiteljem, a to nikada nije radio.

"Veza između Lorkana i mačke Džesi je toliko emotivna da je sposoban da pokaže fizičku privrženost prema njoj, što mu je s ljudima izuzetno teško. Ona je tako divna i umiljata mačka da je Lorkan stalno grli i ljubi", kaže mama Džejn.

Mačke su, inače, dobre za decu sa posebnim potrebama, autizmom ili sličnim poremećajima. Lorkanu je dijagnostifikovan selektivni mutizam, stanje koje ga onemogućava da komunicira s ljudima i zbog kojeg se oseća usamljeno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sedmogodišnjak koji nije mogao da izrazi emocije

Izvor: medio.rs, 19.Jul.2012

Lorkan Dilon je sedmogodišnjak koji pati od anksioznosti zbog koje nije u stanju da izrazi svoja osećanja, a teško komunicira sa učiteljima i drugovima u školi.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.