Deca uništila najveći stakleni dvorac na svetu VIDEO

Izvor: B92, 22.Jul.2020, 16:25

Deca uništila najveći stakleni dvorac na svetu VIDEO

Najveći stakleni zamak na svetu, vredan oko 65.000 evra, koji je bio eksponat u Muzeju stakla u Šangaju, uništila su dvojica dečaka, a mediji navode da su roditelji preuzeli odgovornost da nadoknade štetu koju su napravila njihova deca penjući se na zaštitnu ogradu i gurajući se po muzejskim prostorijama.

Dvorac Fantazija, napravljen po ugledu na Pepeljugin zamak, najveću atrakciju u čuvenom Dizni svetu na Floridi, a isti postoji i u Tokiju, bio je poklon muzeju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Napravio ga je Španac Migel Aribas, duvač stakla kome je trebalo više od 500 sati da napravi zamak ukrašen zlatom.

Bio je težak 60 kilograma i sastojao se od više od pola miliona staklenih delića, prenosi britanski Miror.

Muzej ga je dobio na poklon povodom pet godina postojanja, od braće Aribas koja imaju radionicu za proizvodnju ukrasa od stakla i kristala koji se prodaju u Dizni parkovima širom sveta.

Muzej je naveo da su o šteti koju su deca napravila 30. maja obavestilili Aribasa, ali on zbog korana virusa nije mogao da dođe u Šangaj i vidi da li se i šta može spasiti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.