Da li ste nekada doživeli neki oblik seksualnog uznemiravanja? ANKETA

Izvor: B92, 11.Okt.2018, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste nekada doživeli neki oblik seksualnog uznemiravanja? ANKETA

Neželjeno priljubljivanje, dodirivanje i unošenje u lice ili samododirivanje muškaraca po intimnim delovima tela, kao najeksplicitnije oblike seksualnog uznemiravanja, doživi veliki broj žena.

Seksualno uznemiravanje nad devojkama i mladićima je rasprostranjeno, a rezultati Autonomnog ženskog centra (AŽC) - "Mladi i iskustvo seksualnog uznemiravanja" pokazali su da su devojke značajno češće od mladića izložene pojedinačnim oblicima.

Kao najčešči primeri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navode se nazivanje neprimerenim nadimcima poput "lutko", "zlato", "cico", ali i neželjeno dodirivanje, priljubljivanje, neželjeni pozivi i poruke seksualnog sadržaja, slanje poljubaca, oblizivanje, zviždanje.

S obzirom na to da ova tema sve više dobija prostor u medijima, a mnoge slave ličnosti otvoreno govore o svojim iskustvima na temu seksualnog uznemiravanja, rešili smo da vas pitamo da li ste vi ikada bili žrtva seksualnog nasilja ili osećali poniženo zbog nečije radnje sa seksualnom kontacijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kada udvaranje prelazi u uznemiravanje? VIDEO

Izvor: B92, 11.Okt.2018

Svaka treća devojka u Srbiji doživela je neki oblik seksualnog uznemiravanja, poput neželjenog priljubljivanja, dodirivanja ili samododirivanja muškaraca po intimnim delovima tela, pokazalo je istraživanje Autonomnog ženskog centra...Studija pod nazivom "Mladi i iskustvo seksualnog uznemiravanja"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.