Da li je ovo prosečna Srpkinja?

Izvor: B92, 28.Sep.2013, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo prosečna Srpkinja?

Ako vam kažu da izgledate prosečno, verovatno se osećate uvređeno. Međutim, možda će vas utešiti saznanje da “prosečno” lice izgleda lepše nego što zamišljate.

Sa besprekornom kožom, mladolikim izgledom i blistavim očima, ovo su prosečna lica žena širom sveta.

Stvorili su ih naučnici koji su koristili na stotine fotografija žena širom sveta.

Eksperimentalni psiholozi sa Univerziteta u Glazgovu fotografisali su žene 41 nacionalnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za potrebe eksperimenta.

Koristeći modernu verziju tehnike koju je koristio još u 19. veku ser Fransis Galton, oni su preklapali više fotografija, pri čemu su im fokus bile oči žena.

Metod, pod nazivom “kompozitno portretisanje” obično se koristi u studijama “atraktivnosti”.

Novi rezultati izazvali su različite reakcije, jer mnogi kažu da rezultati ne odražavaju stvarnost. Da li su u pravu, procenite sami.

.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Da li je ovo prosečna Srpkinja?

Izvor: B92, 28.Sep.2013

Ako vam kažu da izgledate prosečno, verovatno se osećate uvređeno. Međutim, možda će vas utešiti saznanje da “prosečno” lice izgleda lepše nego što zamišljate...Sa besprekornom kožom, mladolikim izgledom i blistavim očima, ovo su prosečna lica žena širom sveta...Stvorili su ih naučnici...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.