Da li će u Beogradu biti uveden porez na kućne ljubimce? VIDEO

Izvor: B92, 30.Okt.2023, 13:41

Da li će u Beogradu biti uveden porez na kućne ljubimce? VIDEO

Psi na javnim površinama bez povoca, opasne rase bez korpe, pseći izmet na trotoarima i po parkovima, slika je koja se sreće na ulicama našeg glavnog grada. Zbog toga se razmatra mogućnost uvođenja poreza na kućne ljubimce.

Za neodgovornim vlasnicima ipak neko čisti u Beogradu, a to je ekološka patrola, koja obilazi javne površine i čisti ih. Radoslav Marijanović iz opštine Stari grad govorio je danas za televiziju Prva o ovom problemu u glavnom gradu i istakao da, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkako je, pre oko dve godine, uvedena eko-patrola, uviđa se trend povećanja otpada.

"To možemo da pripišemo dvema stvarima. Prva stvar je da se je broj kućnih ljubimaca verovatno povećao, a drugo, verovatno postoji i određeni broj građana koji zna da sada postoji eko-patrola i onda ne žele da počiste za svojim kućnim ljubimcima. Jedan od planova za ubuduće jeste da počnu da se kažnjavaju neodogovorni vlasnici pasa i siguran sam da će to svi podržati. Takođe, tokom sledeće godine ćemo uvesti dodatne mašine koje će se naći na ulicama Starog grada. Da bi sve to imalo smisla, trebalo bi da se radi na prevenciji. Zajedno radimo na podizanju svesti da svi građani koji imaju kućne ljubimce da se ponašaju odgovorno i da vode računa o ulicama grada", kaže Marijanović.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gradske službe ne mogu da postignu da očiste sav pseći izmet, ova beogradska opština razmatra da uvede NOVE KAZNE za nesavesne vlasnike

Izvor: Blic, 30.Okt.2023

Izmet koji nesavesni vlasnici ostavljaju za svojim psom, pored toga i problemi sa psima lutalicama, koje, takođe, nesavesni vlasnici prepuštaju ulici, opasni psi koji se šetaju bez korpe, a nekada čak i bez povoca, jer "neće on, samo se igra", samo su neki od problema zbog kojih se već više godina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.