Da li biste platili OVOLIKO da znate da vam preti rak?

Izvor: NaDlanu.com, 11.Dec.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste platili OVOLIKO da znate da vam preti rak?

Kompanija, koju delom finansira Google, razvila je test kojim je, navodno, moguće saznati koliki je rizik da se osoba razboli od brojnih teških bolesti, uključujući rak i Alchajmerovu bolest.

Kompanija “ 23andMe”, koju je osnovala žena suosnivača Google-a Sergeyja Brina, Anne Wojcicki, na američko i britansko tržište pustila je test kojim se, može, navodno, utvrditi koliko je testirana osoba u opasnosti od bolesti poput raka i Alchajmerove bolesti.

Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << toga, test može “predvideti” kolika je mogućnost da testirana osoba oćelavi, voli li kafu i kakva vežba joj najviše odgovara.

Test se sprovodi nad sekretom iz nosakoju korisnik ispljune u cevčicu i koristi više od stotinu genetskih informacija kojima dolazi do odgovara na spomenuta pitanja. Osim toga, test može dati i podatke o poreklu klijenta.

Klijenti koji se odluče na test pošalju uzorak na adresu kompanije, koja zatim istraži uzorak i dostavi rezultate u roku od 4 do 6 nedelja. Testiranje se u Velikoj Britaniji naplaćuje 125 funti,

Mnoge zdrastvene ustanove u Americi ne odobravaju test jer nije 100 posto pouzdan i upozoravaju ljude da dobro razmisle pre nego što se odluče na taj način testiraju.

Izvor: portaloko

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.