Coca-Cola HBC najodrživiji proizvođač napitaka u Evropi

Izvor: B92, 17.Sep.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Coca-Cola HBC najodrživiji proizvođač napitaka u Evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u Evropi. Maksimalan broj poena u 11 kategorija, kao i veliki pomak u drugih devet, doprineli su ukupnom rezultatu od 90 poena, čime je kompanija osvojila drugo mesto na svetu.

"Počastvovani smo i ponosni što je posvećenost naših zaposlenih i partnera održivosti ponovo dovela do ovog priznanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Međutim, više smo nego svesni da se priča ovde ne završavam jer uvek možemo više. Zato smo toliko okrenuti konstantnom, dugoročnom ostvarivanju svojih ciljeva u oblasti održivosti”, izjavio je Zoran Bogdanović, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC, povodom ovog uspeha.

Najznačajni rezultati u 2018. godini:

U septembru 2018. godine kompanija je predstavila nove ciljeve do 2025. godine, u šest glavnih oblasti održivosti: smanjenje emisija, upotreba i upravljanje vodom, "Svet bez otpada", izvori sastojaka, ishrana i briga o ljudima i zajednicama. Veliki napredak je već ostvaren i kompanija je na dobrom putu da ih ispuni. Rezultati Coca-Cola HBC grupe u oblasti održivosti su prepoznati i na drugim uglednim rang-listama u sektoru, kao što su CDP Climate Disclosure, MSCI ESG Rating i FTSE4Good Index.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.