“Budi heroj Dorćola”: Za vikend akcija čišćenja, prijave u toku

Izvor: B92, 09.Maj.2019, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Budi heroj Dorćola”: Za vikend akcija čišćenja, prijave u toku

Glumci, muzičari, umetnici koji žive na Dorćolu, ali i oni koji posebno vole ovaj deo grada, okupiće se uz građane 11. maja u 11h u Pančićevoj ulici kod GSP-a i dati sve od sebe da očiste koliko mogu, ali i da pobede u ovom neobičnom takmičenju.

Naime, biće sastavljeni timovi od maksimalno 5 odraslih osoba, uključujući i decu stariju od 10 godina, kao I do troje dece do 10 godina starosti. Pre početka, takmičari će biti posebno opremljeni materijalom za bezbedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čišćenje i edukovani o neophodnim merama zaštite.

Akciju "Budi heroj Dorćola" podržali su glumci Dragan Vujić Vujke, Žarko Stepanov, Irfan Mensur, Bane Vidaković, Mina Sovtić, Ivan Zablaćanski , upravnica Narodnog pozorišta Ivana, Bilja Krstić i ostali.

Akcija čišćenja trajaće od 11 do 14h časova, a nakon toga sledi dodela nagrada herojima akcije i to sledećim redom – “Trash heroji Dorćola” - 3 pobednička tima po zonama, koja su sakupila najveći broj kesa sa otpadom; zatim Heroji reciklaže – tim koji je sakupio ajviše otpada za reciklažu; zatim Heroji duha – tim sa najduhovitijim imenom i Ekostar - Individualna zvezda akcije.

Nakon akcije čišćenja planirana je žurka i besplatan pasulj, mrsan i postan, ali samo sa one koji su bili vredni tj.za učesnike akcije.

Građane, posetioce i Dorćolce očekuju i ekološke radionice za decu, kako bi se naraštaji na vreme edukovali o značaju očuvanja sredine u kojoj živimo.

Domaćini akcije su Mixer festival i BG market, a za organizaciju su zaduženi Mixer,Trash hero Beograd i Ekostar Pak. Timovi se mogu prijaviti na adresu: donjidorcol@mikser.rs.

Ovo je ujedno i uvodna akcija u ovogodišnji jubijarni 10-ti po redu Mixer festival, koji će biti održan takođe na Donjem Dorćolu na više lokacija, I to od 24. do 26. Maja, pod sloganom "Cirkuliši".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"BUDI HEROJ DORĆOLA" Veliku akciju čišćenja podržale i poznate ličnosti

Izvor: Blic, 10.Maj.2019, 11:43

Na Dorćolu će 11. maja biti održana akcija pod nazivom "Budi heroj Dorćola". Predviđeni početak je u 11 časova, u Pančićevoj ulici kod GSP-a. Tom prilikom, okupljeni građani nastojaće da sakupe što je više moguće nepropisno bačenog otpada i đubreta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.