Briga o napuštenim i zanemarenim ljubimcima FOTO

Izvor: B92, 04.Mar.2021, 16:20

Briga o napuštenim i zanemarenim ljubimcima FOTO

Centar za zaštitu životinja u Beču "TierQuarTier Wien" brine se o odbeglim, napuštenim i oduzetim životinjama od 2015. godine. Ovaj azil za životinje raspolaže površinom od 9.700 kvadratnih metara i može privremeno da primi do 150 pasa, 300 mačaka i stotine malih životinja kao što su zečevi, zamorci i hrčci. U toku svog boravka u azilu životinje dobijaju odgovarajuću veterinarsku negu i brigu, sve dok se za njih ne pronađe novi dom.

Na internet-stranici centra mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se naći opisi i fotografije svih životinja koje se trenutno nalaze u azilu. Cilj centra je da obezbedi životinjama boravak u azilu bez stresa i da ih što bolje pripremi za njihov novi dom. Iz tog razloga nije moguće videti životinje. One se predstavljaju samo onima koji su zaista zainteresovani da udome neku od njih.

Od osnivanja centra 2015. godine do sada udomljeno je 9.300 životinja, dok je 3.200 izgubljenih ljubimaca vraćeno vlasnicima. "Ove cifre su dokaz angažovanosti zaposlenih u centru", izjavio je Jirgen Černohorski, član gradskog veća zadužen za zaštitu životinja, povodom 6. rođendana bečkog azila.

Prilikom izgradnje centra uzeti su u obzir ne samo aspekti značajni za zaštitu životinja, već i za životnu sredinu. Nedaleko od azila nalazi se deponija Rautenveg, koja proizvodi godišnju potrošnju struje za 3.000 bečkih domaćinstava i snabdeva "TierQuartTier Wien" zelenom strujom neophodnom za rad centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Briga o napuštenim i zanemarenim ljubimcima u Beču

Izvor: DANuBeogradu.rs, 05.Mar.2021, 10:22

Centar za zaštitu životinja u Beču „TierQuarTier Wien“ brine se o odbeglim, napuštenim i oduzetim životinjama od 2015. godine. Ovaj azil za životinje raspolaže površinom od 9.700 kvadratnih metara i može privremeno da primi do 150 pasa, 300 mačaka i stotine malih životinja kao što su...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.