Bivši španski kralj rođenom sinu smešta aferu

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 09:15

Bivši španski kralj rođenom sinu smešta aferu

Bivši kralj Španije Huan Karlos optužen je da je odigrao glavnu ulogu u "podsticanju" glasina o navodnoj aferi kraljice Leticije i njenog bivšeg zeta, biznismena Haimea Del Burga.

Podsetimo, prethodnih dana španski dvor trese veliki skandal koji je usledio nakon tvrdnji Del Burga da je imao strasnu aferu sa Leticijom pre njenog braka sa kraljom Felipeom, ali i tokom. On je čak tvrdio da su nameravali da pobegnu u Ameriku i da zajedno imaju dete uz pomoć surogat majke. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Posle eksplozivnih tvrdnji Del Burga, koji je bio oženjen rođenom Leticijinom sestrom Telmom od 2012. do 2014. godine, došlo je do prilično neverovatnog preokreta. Naime, dugogodišnji španski novinar optužio je pristalice bivšeg španskog kralja Huana Karlosa, Felipeovog oca, da su pokrenilu kampanju kako bi narušili imidž njegovog sina Felipea.

"To je "N" kampanja orkestrirana protiv Felipea Vi. Krugovi oko Huana Karlosa to podstiču", rekao je popularni radijski voditelj Federiko Himenez Losantos.

Podsetimo, Huan Karlos je vladao kao kralj Španije u periodu od 1975. do 2014. godine kada je abdicirao u korist svog sina. Kao zvanični razlog navedene su njegove godine, ali veruje se da je bio pod pritiskom da se odrekne trona zbog niza kontroverzi u njegovom životu.

Reputacija bivšeg kralja je potpuno srozana kako zbog afera sa korupcijom u koje je umešan, tako i zbog činjenice da je godinama varao svoju suprugu Sofiju. Postoje navodi da ju je prevario sa najmanje 62 žene! On i Sofija su i dalje tehnički u braku, ali je ona odbila da mu se pridruži egzilu, već je ostala sa sinom u Madridu.

Huan Karlos trenutno živi u Abu Dabiju, a španski mediji citiraju izvore bliske bivšem monarhu koji tvrde da je veoma uznemiren što ga je porodica odbacila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.