Bivša supruga Džefa Bezosa udala se za nastavnika

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 15:15

Bivša supruga Džefa Bezosa udala se za nastavnika

Multimilijarderka Makenzi Skot, bivša supruga osnivača Amazona Džefa Bezosa, ponovo se udala, za profesora srednje škole Dena Džuveta.

Makenzi Skot je poslednjih meseci postala poznata kao osoba koja je dala najviše novca u dobrotvorne svrhe. Forbs procenjuje da raspolaže sa 53 milijarde dolara, a prošle godine je razdelila skoro 6 milijardi. Kako je objavila ranije, većinu svog bogatstva planira da podeli u humanitarne svrhe.

Osim što je pomogla Bezosu da podigne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Amazon, Makenzi je napisala dva romana. Na Amazonovoj stranici sada piše da "živi u Sijetlu sa svoje četvoro dece i suprugom Denom". Vest o venčanju prvo je objavio "Vol strit žurnal".

Na internet-stranici neprofitne organizacije "Giving Pledge" objavljeno je pismo Dena Džuveta, nastavnika prirodnih nauka u školi Lejksajd u Sijetlu koju pohađaju deca Makenzi Skot. Džuvet poručuje da je zahvalan na izuzetnoj privilegiji koju će imati u partnerstvu poklanjanjem novca koji potencijalno može da učini toliko dobra.

"Srećnom slučajnošću oženjen sam jednom od najdarežljivijih i najljubaznijih osoba koje poznajem, i pridružio sam joj se u obavezi da prenesem dalje ogromno finansijsko bogatstvo tako da služi drugima", objavio je Den Džuvet. Udruženje "Giving Pledge" (Davanje zaveta) pokrenuli su ga 2010. milijarderi Bil Gejts, njegova supruga Melinda i Voren Bafet, prenosi "Njujork tajms". Potpisnici kažu da će razdeliti veći deo svog bogatstva.

Makenzi Skot nije posebna samo po iznosu koji je podelila u humanitarne svrhe, nego i po tome što je novac dala bez komplikovanih birokratskih uslovljavanja koji zagorčavaju život humanitarnim udruženjima. "Ostvarila je ogroman uticaj", kaže Grejs Sato iz udruženja "Candid" i dodala je da način na koji ona daje novac menja trendove.

Makenzi Skot bila je u braku s Džefom Bezosom 25 godina. Razveli su se 2019, nagodbom je dobila 4 posto deonica Amazona. Džef Bezos je rekao novinarima da je Den sjajan i da je on jako srećan i uzbuđen zbog oboje, prenosi "Njujork tajms".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ponovo se udala milijarderka Makenzi Skot, bivša supruga Džefa Bezosa

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Mar.2021

Milijarderka Makenzi Skot koja je postala jedna od najbogatijih žena sveta posle razvoda od osnivača Amazona Džefa Bezosa, ponovo se udala, proizilazi iz obaveštenja na portalu dobrotvorne organizacije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.