Bili smo vojnici na TV B92 u 20.25

Izvor: B92, 26.Nov.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bili smo vojnici" na TV B92 u 20.25

Američa istorijska ratna drama "Bili smo vojnici" prikazuje prvu veliku bitku u Vijetnamu.

Film je privukao dosta pažnje 2002. godine, kada je prvi put prikazan, i prikupio je izrazito pozitivne kritike.

Ipak, ove reakcije su bile očekivane, jer se na čelu ove filmske kolone nalazio reditelj Randal Valas, poznat po uspešnim ostvarenjima kao što su "Hrabro srce", "Čovek sa gvozdenom maskom" i "Perl Harbor".

Nakon uspešne saradnje između Valasa i glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glumca Mela Gibsona u filmu "Hrabro srce", ovaj duo ponovo je briljirao u ostvarenju "Bili smo vojnici".

Prva bitka u kojoj su Amerikanci učestvovali u Vijetnamu desila se 1965.godine.

Baš na tom zadatku, pukovnik Hal Mur koji je zapovednih konjice, shvata da je okružen potpuno neiskusnim vojnicima, a pri tom je i znatno brojno nadjačan od strane protivnika.

Murov slavni prethodnik, general G. A. Kaster, sto godina pre toga poginuo je na istom mestu. Mur za razliku od njega preživljava i pobeđuje protivnike. Ipak, to ga ni malo neće učiniti srećnim. Cena koju plaća je više nego što može da podnese.

Izuzetno emotivan i sa jakom psihološkom analizom likova, osim što pruža jasne istorijske činjenice, film daje i fantastičnu, poučnu, snažnu priču.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Bili smo vojnici" na TV B92 u 20.25

Izvor: B92, 26.Nov.2013

Američa istorijska ratna drama "Bili smo vojnici" prikazuje prvu veliku bitku u Vijetnamu...Film je privukao dosta pažnje 2002. godine, kada je prvi put prikazan, i prikupio je izrazito pozitivne kritike...Ipak, ove reakcije su bile očekivane, jer se na čelu ove filmske kolone nalazio reditelj Randal...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.