Babuška koja svira bluz razoružala svet (VIDEO)

Izvor: B92, 24.Maj.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babuška koja svira bluz razoružala svet (VIDEO)

Snimak jedne starice iz Belorusije koja sijalicom svira dirljive bluz melodije na ulici pogledalo je šest miliona ljudi. Zbog tako velikog interesovanja javnosti, ruski RT.com odlučio je da sazna nešto više o njoj.

Inovativna gitaristkinja je Lidija Drobiševska (85) iz beloruskog grada Gomela.

"Prsti mi ne dozvoljavaju da sviram domru (ruski tradicionalni instrument sličan gitari), ali sam bila jako nestašna dok sam je svirala. Mogla sam da odsviram reči na domri, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << celu pesmu. Ako ne gledate u instrument, učinilo bi vam se da neko govori", kaže Drobiševska.

"Kad sviram na ulici, ljudi me zovu Gitara."

Pre nekoliko dana ukrajinski mediji preneli su da je MTV, koji je našao sada već stari Lidijin snimak sa Jutjuba, ponudio babuški da snimi spot.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) BI BI BABUŠKA, A NE KING: Ova Ruskinja svira bluz bolje od Amerikanaca... i to sijalicom

Izvor: Kurir, 24.Maj.2017

...Inovativna gitaristkinja je Lidija Drobiševska (85) iz beloruskog grada Gomela.."Prsti mi ne dozvoljavaju da sviram domru (ruski tradicionalni instrument sličan gitari), ali sam bila jako nestašna dok sam je svirala Mogla sam da odsviram reči na domri, celu pesmu Ako ne gledate u instrument, učinilo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.