Autentični život jedne srećne porodice (VIDEO)

Izvor: B92, 25.Maj.2014, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autentični život jedne srećne porodice (VIDEO)

Da li ste srećni svojim životom ili ste uvek u trci da radite (i zaradite) više? Da li se osećate kao da događaji i život prolazi dok vi radite? Da li biste voleli da možete više vremena da posvetiti vama bliskim ljudima? Pročitajte priču o autentičnoj porodici koja nema mnogo ali je istinski srećna.

Džoš i Džesa živeli su život koji bi mnogi opisali kao savršen. Oboje su imali sjajne poslove, uselili su u veliku novu kuću i dobili sina Džeka.

Dve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine kasnije shvatili su da ih rutina i svakodnevica umaraju, osetili su da im je potrebna promena.

"Imali smo kuću, poslove i porodicu o kojoj smo oduvek sanjali. Ostale su nam samo težnje za sticanjem dodatnog imetka, godišnji odmori i neprekidan niz kućnih popravki. Ukorenili smo se u rutinu, čišćenje i kauč", kaže Džek.

Želeli su bolje da raspolagažu svojim novcem i vremenom. Imali su posao koji im dozvoljava da rade bilo gde i tada su donijeli odluku da prodaju svoju kuću i odlučili su da žive jednostavnijim i slobodnijim životom.

"Posvetili smo se ideji da potpuno promenimo svoj život i izgradimo novi donoseći promišljene odluke o tome kako ćemo provoditi svoje vreme, koliko ćemo posedovati, kako ćemo trošiti novac, koliko ćemo raditi i kakvim ćemo iskustvima težiti. Taj proces doveo nas je ovde: vlasnici smo prikolice, putnici, samozaposleni frilenseri i ljubitelji prirode. Već više od dve godine nema sumnje u to da je ovo bila najbolja odluka u našim životima", ispričali su.

Putuju po Americi sa svojom prikolicom i cilj im je da posetiti sve nacionalne parkove. Putovanja beleže na Instagramu i svojoj stranici.

U kratkom dokumentarcu producentske kuće "Dark Rye" Džoš i Džesa pričaju o svojoj odluci da žive nomadskim životom i opisuju kako izgleda odgajanje malenog Džeka u ovakvim uslovima.

Šta mislite o njihovoj odluci?

.

Tomorrow Somewhere New from Dark Rye on Vimeo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.