Angažuje sve mišiće, a uživaćete u prirodi VIDEO

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 16:28

Angažuje sve mišiće, a uživaćete u prirodi VIDEO

Svi oni koji nisu bili fizički aktivni godinama, ostaju kod kuće usred pandemije koronavirusa, imaju probleme sa zglobovima i imaju prekomernu telesnu težinu, sada imaju priliku da budu deo jedne sportske discipline - nordijsko hodanje.

Bavljenje ovom vrstom sporta jača sve mišiće, jača zglobove, a postoji minimalan rizik od povreda, dok pruža maksimalan efekat.

Dragoljub Mirosavljević iz Beogradskog trkačkog kluba rekao je da se nordijski pokret javio u Skandinaviji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krajem osamdesetih godina kao zamena za skijaše koji su se tada bavili nordijskim skijanjem. Oni u letnjem periodu nisu mogli da skijaju, tako da su krenuli ovim da se bave.

"Ova aktivnost angažuje celo telo, znači ruke, rameni pojas, grudi, noge, jer je korak malo duži. Kada hodamo sa štapovima puls, znači otkucaji našeg srca, znatno je veći nego prilikom običnog hodanja", objasnio je Mirosavljević.

Pogledajte više u videu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.