Kradu točkove zbog zimskih guma

Izvor: Politika, 16.Dec.2012, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kradu točkove zbog zimskih guma

Šef odseka u beogradskoj policiji za suzbijanje krađa izjavio je da je prijavljeno 30 krađa točkova zbog zimskih guma u Beogradu u novembru, ali da broj takvih prestupa nije u porastu kao što se u javnosti spekuliše. Najviše krađa prijavljeno je u Rakovici gde su bez guma ostali vlasnici 11 automobila, i u Novom Beogradu gde su pneumatici skinuti sa 10 vozila, rekao je Uglješa Stešević za agenciju Beta. „Krađa guma nije u porastu. Problem postoji, ali s obzirom na veličinu Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << brojke nisu zabrinjavajuće. Gume se kradu i leti i zimi”, rekao je taj zvaničnik policije.  

Takođe, u poslednje dve nedelje u leskovačkom naselju Suva Reka petoro vozača je ostalo bez zimskih guma, zajedno s felnama. Vojni penzioner Zdravko Kocić rekao je Tanjugu da su mu gume ukradene sa automobila koji je bio parkiran ispod prozora njegove dnevne sobe. „Kada sam jutros krenuo na pijacu, video sam moj ’jugo koral’ bez felni i guma. Lopovi su u toku noći odšrafili točkove, a ispod auta su mi uredno složili četiri ratkapne. Ne mogu da verujem koja je to hrabrost da mi ispod prozora stana razmontiraju auto”, kazao je Kocić. Pored Kocića, još četiri porodice iz iste zgrade su ostale bez zimskih guma. „Evo našim prvim komšijama su pre nedelju dana odneli sve gume sa ’opela’, a znam da su još dve porodice ostale bez felni i guma. Prijavili smo policiji, oni su odmah došli slikali i uzeli otiske. Videćemo šta će da urade”, kaže Zdravkova supruga Mira Kocić.

Portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković izjavio je Tanjugu da policija nije imala veći broj prijava krađe guma u odnosu na prethodne godine, ali da to ne znači da ih nije bilo.

Ukradeni pneumatik je praktično nemoguće prepoznati. Cena najjeftinije gume sa čeličnom felnom kreće se od 50 do 60 evra, ali cena može biti i znatno viša.

objavljeno: 17.12.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.