Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2018, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel da se ne pale gume povodom Petrovdana

BANJALUKA - Gradska uprava u Banjaluci apeluje da građani povodom sutrašnjeg praznika - Petrovdana ne pale gume, jer time ugrožavaju životnu sredinu, a nekontrolisano paljenje na otvorenom može da izazove požare.

Iz Gradske uprave navode da paljenje guma nije u duhu pravoslavne tradicije, već se za lile, koje su simbolika ovog praznika, koristi kora drveta.

Komunalna policija svake godine vrši pojačane kontrole na terenu u vrijeme Petrovdana, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je iz Gradske uprave.

Građani koji primijete da se na određenim lokacijama pripremaju veće količine guma za paljenje mogu prijaviti Komunalnoj policiji na broj telefona 051/306-464 ili Centru za obavještavanje na broj 121.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

APEL BANJALUČANIMA POVODOM PETROVDANA: Ne palite lile gumama!

Izvor: Kurir, 11.Jul.2018

Banjalučka Gradska uprava apeluje na građane da, povodom praznika Petrovdana, ne pale gume jer time ugrožavaju životnu sredinu i mogu izazvati požare.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.