Izvor: Nezavisne Novine, 08.Apr.2017, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Albaniji osjetili mještani Podgorice

PODGORICA - Stanovnici u pograničnim djelovima Crne Gore, prema Albaniji, kao i mještani Podgorice, osjetili su zemljotres koji je danas registrovan južno od Puke u Albaniji, saopštio je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

U 15.53 časova registrovan je zemljotres srednje jačine sa epicentrom 31 kilometar od Puke.

Jačina >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ovog zemljotresa u hipocentru /žarištu/ iznosila je 5,1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od šest stepeni Merkalijeve skale.

Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 23 kilometara.

Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati samo manje materijalne štete u epicentralnom području.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Zemljotres jačine 5,1 u Albaniji, osetio se i u Crnoj Gori

Izvor: N1 televizija, 08.Apr.2017

Zemljotres magnitude 5,1 stepeni Rihterove skale zabeležen je u subotu u Albaniji, objavio je crnogorski Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju, dodajući da je registrovan na jugu Albanije, na dubini od 23 kilometra...Potres se dogodio nešto pre 16 sati, 31 kilometar južno od gradića Puke...Po...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.