Zemljotres magnitude sedam stepeni pogodio sever Čilea

Izvor: Blic, 12.Feb.2011, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres magnitude sedam stepeni pogodio sever Čilea

VAŠINGTON - Zemljotres jačine sedam stepeni Rihterove skale pogodio je danas centralnu oblast Čilea, saopštila je Američka geološka služba.

Portparol vladine agencije za vanredne situacije je izjavio da za sada nema izveštaja o žrtvama niti o pričinjenoj materijalnoj šteti, preneo je Rojters.

"Centar mornarice za uzbunu saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da nema rizika od cunamija", dodao je portparol.

Epicentar zemljotresa je bio na oko 45 kilometara severno od grada Konsepsiona, na dubini od 18 kilometara.

Potres se osetio i u čileanskoj prestonici Santjagu, koja se nalazi 392 kilometara jugozapadno od središta zemljotresa.

Epicentar je bio blizu mesta velikog zemljotresa jačine 8,8 stepeni Rihtera, koji je pre godinu dana usmrtio najmanje 708 osoba, a 200.000 stanovnika je ostalo bez doma.

Povezane vesti: Zemljotres srednjeg intenziteta pogodio centralni Čile Snažan zemljotres pogodio severni deo Čilea Snažan potres u Čileu, nema izveštaja o žrtvama i šteti Jak zemljotres na severu Čilea Čile: Registrovana dva nova potresa
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.