Ukinuta vanredna situacija u Kraljevu

Izvor: S media, 12.Mar.2011, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta vanredna situacija u Kraljevu

Skupština Grada Kraljeva kasno večeras je donela odluku o prestanku vanredne situacije uvedene u Kraljevu posle zemljotresa 3. novembra 2010. godine.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, dosadašnji komandant Štaba za vanredne situacije, rekao je da su se uslovi za ukidanje vanredne situacije stekli formiranjem posebnog odeljenja gradske uprave koje će se baviti sanacijom posledica zemljotresa. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

U izveštaju o sanaciji, razmatranom zajedno sa predlogom Odluke o ukidanji vanredne situacije, navedeno je da je na račun za pomoć Kraljevu posle zemljotresa uplaćeno 871,8 miliona dinara, od čega je najveći deo iz državnog budžeta, tako da na računu ima 154,4 milina dinara.

Najviše novca je utrošeno za izgradnju montažnih kuća: za gradjevinske i završne radove 282 miliona, a za same montažne kuće 199 miliona dinara.

Predstavnici gradske opozicije - Nova Srbija, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka i Pokret za Kraljevo, izneli su primedbe, rekavši da je bilo nepravilnosti pri izgradnji montažnih kuća i pri trošenju novca, a zatražen je i detaljniji izveštaj o sanaciji posledica zemljotresa.

Japan: Piksi zarobljen u vozu

Cunami odneo pet života u Americi

Posle Tadića - cunami!

Gradonačelnik Simović je odgovorio da se, "od kako je otvoren račun za pomoć Kraljevu, na sajtu Grada objavljuju dnevni izveštaji o prilivu i utrošku svakog dinara".

"Pozivam policiju i tužilaštvo da provere sve optužbe. Neodgovorno je neosnovanim optuživanjem prikupljati političke poene", odgvoorio je Simović gradskoj opoziciji.

Na sednici Skupštine Grada Kraljeva, koja je na dnevnom redu imala 40 tačaka dnevnog reda, odbornici su izmedju ostalog doneli Prostorni planu do 2025. godine, odobrili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova i doneli niz kadrovskih rešenja.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA POSLE ZEMLJOTRESA U KRALJEVU

Izvor: Kurir, 12.Mar.2011

KRALJEVO - Skupština Grada Kraljeva u petak veče donela je odluku o prestanku vanredne situacije uvedene u Kraljevu posle zemljotresa 3. novembra 2010. godine...Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, dosadašnji komandant Štaba za vanredne situacije, rekao je da su se uslovi za ukidanje vanredne...

Nastavak na Kurir...

Ukinuta vanredna situacija

Izvor: RTS, 12.Mar.2011

Vanredna situacija u Kraljevu ukinuta formiranjem posebnog odeljenja gradske uprave koje će se baviti sanacijom posledica zemljotresa, koji je 3. novembra prošle godine pogodio taj grad...Skupština grada Kraljeva donela je odluku o prestanku vanredne situacije, koja je proglašena 3. novembra kada...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.