Snažan zemljotres pogodio sever Japana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2021, 12:47

Snažan zemljotres pogodio sever Japana

Sever Japana jutros je pogodio snažan zemljotres jačine 6,8 stepeni sa epicentrom na dubini od 51 kilometra, a zgrade su se zatresle i u glavnom gradu Tokiju.

Super brzi vozovi Šinkansen privremeno su obustavili saobraćaj, koji je obnovljen kasno popodne po lokalnom vremenu.

Na lokalnim železničkim linijama se kontroliše bezbednost duž pruge, ali nema kašnjenja u saobraćaju na redovnim linijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nema izveštaja da je zemljotres izazvao ozbiljne povrede ljudi, ali je Japanska meteorološka agencija (JMA) upozorila da može doći do naknadnih potresa tokom narednih nedelju dana, kao i povećani rizik od klizišta.

Tokio Elektrik Pauer je saopštio da nije bilo problema u devastiranoj nuklearnoj elektrani Fukušima Daići, koju je pogodio snažan zemljotres i cunami na severoistoku Japana u martu 2011. godine, koja se nalazi na oko 105 kilometara od epicentra današnjeg zemljotresa.

Poslednjih meseci severoistočna obala Japana pogođena je brojnim zemljotresima, uključujući zemljotres jačine 7,2 stepena u martu i sličan zemljotres u februaru.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.