Snažan zemljotres pogodio Vanuatu

Izvor: Glas javnosti, 05.Sep.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres pogodio Vanuatu

PORT VILA - Snažan zemljotres, jačine 7 stepeni Rihterove skale, pogodio je juče obale ostrvske države Vanuatu u južnom Tihom okeanu, ali za sada nije izdato upozorenje na cunami, saopštio je američki Centar za geološka istraživanja.

Potres se dogodio oko 23 sata po srednjeevropskom vremenu, na dubini od 132 kilometra i na udaljenosti od 350 kilometara jugoistočno od prestonice Port Vila. Pacifički centar za upozorenje na cunami, objavio je da za sada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zabeležena takva aktivnost koja bi mogla da bude destruktivna, preneo je AFP.

Ostrvska država Vanuatu nalazi se u takozvanom Pacifičkom vatrenom prstenu, oblasti poznatoj po čestim seizmičkim aktivnostima, uzrokovanim pomeranjem tektonskih ploča.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.