Slab zemljotres u Crnoj Gori

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slab zemljotres u Crnoj Gori

Slab zemljotres pogodio je Crnu Goru.

Epicentar je, prema podacima Sektora za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, registrovan na osam kilometara zapadno od Plava, a njegova jačina bila je tri stepena po Rihteru.

Zemljotres se dogodio u 8.29 a njegova jačina u hipocentru iznosila je tri stepena Rihtera, što odgovara epicentralnom intenzitetu od pet stepeni Merkalijeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << skale (MCS).

Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od osam kilometara.

Od početka januara, područje Plava i severa Crne Gore potreslo je više zemljotresa. Najjači potres bio je 4. januara, kada je zemljotres sa epicentrom na planini Visitor, jačine 5,2 stepena po Rihteru potresao Plav.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.