Seul: Zemljotres posledica nuklearnog testa iz 2017.

Izvor: RTS, 29.Jan.2020, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul: Zemljotres posledica nuklearnog testa iz 2017.

Vlada Južne Koreje je saopštila da je mali prirodni zemljotres, koji je zabeležen u Severnoj Koreji, verovatno rezultat seizmičke nestabilnosti u tom regionu koja je posledica nuklearnog testa iz 2017. godine.
Zemljotres jačine 2,5 jedinice Rihtera zabeležen je u provinciji Hamgjong, gde je Severna Koreja vršila testiranja.

"Bio je to prirodni zemljotres, verovatno uzrokovan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šestim nuklearnim testom", navodi se na sajtu Vlade i ističe da je oblast pogođena potresom oko tri kilometra udaljena od mesta testa.
To je jedina poznata lokacija na kojoj je Severna Koreja sprovela testiranja. Od oktobra 2006. do septembra 2017. najmanje šest testova je odrađeno.
Početkom 2018. godine Pjongjang je naveo da će zatvoriti tu lokaciju.
Ispred male grupe stranih novinara razneti su ulazi u tunele, ali Severna Koreja nije dozvolila inspekciji da dođe i proveri šta je urađeno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zemljotres u Sevenoj Koreji kod napuštene lokacije PUNGJE-RI, Selu tvrdi da je izazvan nuklearnim probama

Izvor: Blic, 29.Jan.2020

Slab prirodni zemljotres koji je danas registrovan u Severnoj Koreji po svoj prilici je rezultat seizmičke nestabilnosti na tom području koja traje od kada je ta zemlja izvela šesti i najveći nuklearni test 2017. godine, saopštila je danas vlada Južne Koreje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.