Nastavlja se izgradnja kuća u Kraljevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2011, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se izgradnja kuća u Kraljevu

KRALJEVO -

U Kraljevu će do kraja februara 200 kuća, koje su sagrađene umesto kuća oštećenih u zemljotresu, biti spremno za useljenje, rekao je danas koordinator Vlade Srbije za pomoć Kraljevu, ministar Milan Marković.

On je najavio i da će prvih 80 porodica sledeće nedelje zvanično dobiti ključeve.

Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, danas je u Kraljevu održao radni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastanak sa gradonačelnikom Ljubišom Simovićem i Gradskim štabom za vanredne situacije.

On je istakao da Štab i policija intenzivno proveravaju da li su u nekim slučajevima građani pokušali da dođu do nove kuće dajući lažne podatke.

"Na sreću, takvih slučajeva je malo, ali smo do okončanja istrage na jednoj lokaciji obustavili gradnju. Gde se dokaže prevara, insistiraćemo na materijalnoj i krivičnoj odgovornosti", naglasio je ministar Marković. Marković je najavio da bi za dve do tri nedelje trebalo da počne i sanacija prvih pet stambenih zgrada za koje su završeni projekti. Ministar je ocenio da se isplata novčane pomoći obavlja bez većih problema.

"Za oštećenja četvrte i pete kategorije do sada je isplaćeno 111 miliona dinara. Ova sredstva primilo je 1.013 vlasnika kuća, odnosno dve trećine od ukupnog broja koji imaju oštećenja najvećeg stepena", naglasio je Marković i ocenio da i isplata pomoći za oštećenja od prve do treće kategorije ide očekivanim tokom.

Gradonačelnik Simović je saopštio da je u toku proces aplikacije Vlade Srbije kod Evropske investicione banke i Evropske centralne banke za kredit od 18 miliona evra koji bi bio uložen u izgradnju novog stambenog naselja u Kraljevu.

"Očekujem povoljan odgovor. Misije evropskih banaka već su bile u Kraljevu i uverile se u neophodnost da nehigijenska i u zemljotresu teško oštećena naselja zamene savremeni uslovi stanovanja", rekao je Simović.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.