Knjige iz matematike za kraljevačke škole

Izvor: Glas javnosti, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjige iz matematike za kraljevačke škole

BEOGRAD - Matematičko društvo "Arhimedes" iz Beograda, pored novčane pomoći Kraljevu, školama u tom gradu koje su oštećene u zemljotresu pružiće pomoć u oblasti obrazovanja čija je vrednost 300.000 dinara, saopšteno je iz tog udruženja.

Ovo matematičko društvo će uručiti 200 priručnih matematičkih knjiga za školske biblioteke i učenike i omogućiti da pet učenika besplatno učestvuje u "Arhimedesovim" zimskim i letnjim kampovima mladih matematičara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
U okviru pomoći kraljevačkim školama, 135 učenika imaće priliku da učestvuje u Dopisnoj matematičkoj školi, a njih 300 na matematičkom takmičenju "Misliša 2011", dok je 10 nastavnika besplatno učestvovalo na zimskim seminarima u centru Sava od 13. do 15. januara.

Akcija je pokrenuta pre tri meseca, a pomoć se realizuje i usmerava školama u saradnji sa Odeljenjem za društevne delatnosti Gradske uprave Kraljeva, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.